OM BETRI


Betri er islandsk og betyder bedre. Og min intention er at gøre folk bedre til at ride og til at forstå den islandske hests fantastiske egenskaber.

Jeg hedder Birgitte Moesgaard Nielsen.

Jeg er årgang 1961 og har redet hele mit liv. Både ponyer, store heste, galopheste og nu islandske heste. Mit første møde med de islandske, var på en ridetur til Island i 1996. Det var en storslået oplevelse som har vist sig at være stærkt vanedannende.

Jeg har i 2004 taget eksamen som B-instruktør i Dansk Islandshesteforening og har siden 2005 udelukkende beskæftiget mig med undervisning på islandske heste.

I ridningen ligger jeg vægt på at hesten arbejder let og ubesværet, uden spændinger. Der skal være god kommunikation hest og rytter imellem, så ridningen mest bliver et samarbejde.

Jeg får løbende undervisning af islandske undervisere. I min egen undervisning er jeg meget inspireret af Akademisk ridning, der har taget de gamle ridetraditioner fra 1600-1700 tallet, hvor man brugte hesten i krig. Det krævede en hest der var super lydig, stærk og smidig og muskulært bygget op gennem lang tids træning, for at give hesten en lang holdbarhedstid.

På turen i 1997 mødte jeg Sanne Thiemke og Ivar Søeborg der har Fogedgården i Nordsjælland.
 Uden deres støtte og opbakning var jeg aldrig startet for mig selv. På Fogedgården lejer jeg heste til min undervisning og bruger diverse faciliteter på gården.

Jeg er den heldige ejer af tre islændere. En vallak fra 1994, Bogatyr fra Stutt. Solfaxi – i daglig tale kaldet Tir. Ham købte jeg i 2000 og han er min første hest, nogensinde. Han har en meget stor plads i mit hjerte :-)
 I 2004 købte jeg en hest mere, Valdis fra Granbakken. Hun er fra 1999, og det er sammen med hende jeg dygtiggør mig i Akademisk ridning. I 2015 kom jeg til at købe Thora fra Søtofte. Hun er et gammelt bekendtskab som jeg bare måtte eje. Jeg har kendt hende siden hun var fem år og har tidligere redet hende meget. Nu er hun så blevet 22 år og min 🙂

Venlig hilsen Birgitte

PS. – Jeg er også uddannet omniterapeut og body-sds instruktør og tilbyder behandlinger. Det kan du læse om her:

www.betri-behandling.dk